Direktlänk till inlägg 23 november 2009

"Här ligger en hund begraven"

Av Sarah Elise - 23 november 2009 11:44

Eller ska man kalla vår tidigare så fina park för Jurtjyrkogården? Förutom de tre katter som har sina gravar i parken (en katt var förresten kristen för den har ett kors på graven) har parken begåvats med ytterligare en grav. En jättegrav för en ganska så stor hund som togs av daga förra veckan på grund av hög ålder och allvarligt njurfel.


För första gången i historien håller jag med kärringjäveln snett ovanför. Det är helt olämpligt att gräva ner ett så stort djur här i parken - och dessutom göra en grav åt den på sådär sex kvadratmeter. Kärringen sa igår till mig (ja, vi pratar numer med varandra) att det står väl inte på förrän engelsmännen kommer att begrava varandra där också. Ja, det är så klart engelsmännens husdjur som begravts på detta vis.


Själv tycker jag det vore lämpligare att kremera jycken och sen gräva ner burken med aska nånstans i parken och kanske plantera ett träd just där. Men inga monument - vart ska det sluta.


Kärringen var i alla fall och sa till hundens husse och matte igår att hon skulle anmäla dem till kommunen. Husse och matte började skrika åt henne att sluta och sen gick de snabbt ifrån henne - ja det är ju inte svårt, hon lunkar på med sin käpp.


Kärringen är inte hemma nu - och ärligt talat hoppas jag hon gått till kommunkontoret och berättat läget för dethär är inte trevligt. Vad tycker ni? Vill man t ex låta sitt barn gunga över en grav?? Kolla bilden, gungan hänger där den alltid hängt ..

  



 
 
anne

anne

23 november 2009 12:01

öh nja, det känns väl lite makabert kanske.

http://annebertelsen.blogg.se

 
Ingen bild

Birgin

23 november 2009 15:02

Nejmenfysjutton va äckligt. Och där ska vi sitta och ha våran picknic !!!

Återigen:Engelsmän e ett konstigt släkte !

 
Alex

Alex

23 november 2009 16:35

Nä fy! Här får kärringen gärna vinna.

De får välja. Antingen är det en park, eller så är det en bagravningsplats, inte både och. Och då tycker jag att det är ganska otrevligt att man lägger begravningsplatsen precis i vår utsikt.

Är det Nick och Jean som ligger bakom det här?

http://tantalexandra.se

 
Ingen bild

kaga

23 november 2009 18:07

Det här är inte klokt, jag hoppas också att hon anmält det här. Har sett det på plats.

 
Ingen bild

viktoria

23 november 2009 19:04

håller me birgin =) kul å sitta d'r å picknicka.. så länge dom inte har grävt flera meter ner så lär de ju börja ruttna och stinka av värmen oxå.. uscha, inte trevligt alls!

 
Ingen bild

sarahelie

23 november 2009 19:15

Nä de e inte Jean o Nick - hunden ägs av Vic och Sue (som för övrigt aldrig gjort ett handtag i parken, det behövdes att deras hund skulle dö för att de skulle ta fram hacka och spade och böja lite på ryggen). Sue e hon med det knallröda håret. De hade frågat Nick om de fick begrava hunden där men Nick svarade att det bestämmer ju inte han.

 
Dina

Dina

23 november 2009 20:51

Fyfan så osmakligt!
Gräv upp hunden och lägg den utanför deras dörr!
You can feel safe, den kan iallafall inte bitas nu...

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

sarahelise

24 november 2009 09:20

Jag hoppas kärringen tar hand om fallet. Hon har redan varit till kommunkontoret och anmält hundgraven. Där sa dom att eftersom det är privat mark, men en olaglig gärning, är det ett polisärende. Har peppat henne idag på morronen att hon ska ringa polisen - jag hoppas hon gör det! OBS den privata marken tillhör vårt bostadsblock, hundens husse o matte bor i ett annat.

 
Alex

Alex

24 november 2009 10:27

Go kärring, go! Om hon lyckas driva igenom kanske ni får överväga att ta bort häxstatyn ute i parken...

Håller Nick o Jean med om att graven är olämplig? Jag menar, finns det risk för att ni blir osams. För det vore ju synd.

http://tantalexandra.se

 
Ingen bild

sarahelise

24 november 2009 16:05

Nick håller med om att den är lite väl stor, Jean har inte röjt sin uppfattning. Rachel tycker det är helt OK med en djurkyrkogård, döda djur är ju nedbrytbara menar hon. Jag sa till dem att jag tyckte det var tur att det inte var en häst som dött för då hade väl halva parken gått åt till gravmonument. Deras miner visade att de höll med på sätt o vis även om de inget sa.
Kärringen har varit till polisen idag säger hon och de skulle komma idag vid skymningen och gräva upp djuret. Problemet med kärringen är ju att man vet ju inte om hon ljuger eller inte. Nu är det kolsvart ute och ingen polis har synts till men nyss kom hon ut på sin balkong och sa att de hinner inte komma idag för det var en olycka i Protaras som de var tvungna att ta hand om. De skulle komma imorgon -sa hon. Hon kan ljuga om precis allt och vad som helst.

 
Ingen bild

Birgin

24 november 2009 16:29

Varför sa inte Nick till dom att det var olämpligt - fast som jag sagt så många gånger: Lita inte på engelsmän och hundar (fast den stackars hunden kan ju inte rå för det)

 
Alex

Alex

26 november 2009 17:50

Hörru! Du får inte lägga ner bloggen nu när Pernilla är där. Då borde du ju ha desto mer att skriva om! Och släng upp en bild på Hannes också så vi får se honom.

http://tantalexandra.se

 
Ingen bild

Birgin

26 november 2009 21:00

Just det ! Vi vill se Hannes och så vill vi veta hur det går med DEN GRAVADE HUNDEN - fortsätt blogga !

 
Ingen bild

Janne och Ulla

30 november 2009 13:26

Hej sara, Har läst din blogg.Annelie var här och käka lunch
och påminde om att tacka för senast. Tänkte inte på det.
Så var så god.Håller med föregående talare,LÄGG INTE NER
BLOGGEN !! Alla hälsar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lyx

Av Sarah Elise - 8 juni 2012 07:02

Hej på er, det var längesen nu. Det beror på att jag suttit och kurat så långt från mänskligheten som möjligt, jag började lukta väldigt illa nu på slutet. Så igår hände det: det nya duschrummet blev klart att börja användas. Vi har toa och dusch...

Av Sarah Elise - 15 maj 2012 08:55

Nu har vi startat projektet; bygga ett ordentligt duschrum.   Vi har rivit innerväggar och innertak och ringt rörmokaren som kom för att se vad vi ville ha gjort. Snabbt blev vi nedstämda när han sa att även golvet måste rivas så att han kan stå...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:34

Det var hektiskt! Allt skulle hinnas med. Hälsa på vänner, uträtta "ärenden" och shoppa lite samt även hinna träffa barn och barnbarn (inte nödvändigtvis skrivna i prioriteringsordning).   Det mesta ställdes på högkant då Alex gräsmatta levererad...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:18

Det är ju drygt 2 veckor sedan vi åkte hit till kalla nord, men på grund av bl a lite bekymmer med internetuppkopplngen har jag ju inte kunnat dela med mig av bilderna på blommorna som vi sa adjö till. De hade vänligheten att slå ut i full blom strax...

Av Sarah Elise - 11 maj 2012 23:04

Ja, inte vad de lovar i alla fall. Som ni ser kan jag ju åtminstone få en uppkoppling som duger till att skriva detta lilla inlägg. Bilder då?? Nä nä! Vet inte riktigt vad jag ska göra för att det hela ska bli bättre. Ringde Telias support idag. Då f...

Ovido - Quiz & Flashcards