Direktlänk till inlägg 26 mars 2012

Bästa veckan!

Av Sarah Elise - 26 mars 2012 18:26

Vi har haft en jättefin vecka med Ivan och Lizzie som besökte ön för andra gången (första gången var för sådär 15 år sedan).

De är väldigt duktiga på att gå så första dagen visade vi (per bil) de bästa promenadstråken i trakten. Det blev lite annat också t ex Cyklopens Öga där vi studerade fossiler.

När vi lämnat klippkanten och var nästan vid bilen möttes vi av två engelska soldater som såg väldigt målmedvetna ut. "De ska säkert hoppa" tyckte jag. Och det gjorde dom. Hu!

Sen var det slut på bilpromenerandet. Nästa dag blev det fotvandring nere vid Brandkårsviken. Där hade någon lämpligt nog lagt ut en cache och den tog vi så klart.

 

En annan dag blev det fotvandring på boardwalken vid Figgan - innan vi vände där boardwalken tog slut tyckte Ivan att det var dags för en öl i solen. Bra idé!

Sen var det dags för en dag i bilen; det blev en tur till bergen - inte till de höga som ännu är snöklädda - utan det fick räcka med Lefkara. Vi åkte på småvägarna dit och försökte vara så bra reseledare som möjligt. I Lefkara blev det lunch.

Kaffe på maten tog vi via medhavd kaffekorg lite längre upp i bergen. Vi tog en väg vi aldrig åkt på förr och från den hade man en fantastisk vy över såväl Nicosia som Famagusta och Larnaca - allt i ett blickfång. Diset gjorde dock att vi avstod från fotografering men dit ska jag igen!


Naturligtvis har vi även tagit en titt i bergskyrkan med den blå porten, den är ju lite speciell.

Fotvandring igen! Denhär gången till Nissi Beach. Där slog vi läger på stranden. Alla utom jag hade bestämt sig för att bada, jag tycker det är helt ok att vara fotograf när badtemperaturen inte tar sig över 20-strecket ens! Pappa slängde sig i, för han är ju en äkta Viking, Ivan tog sig också i så småningom medan Lizzies kroppsspråk säger att det var svinkallt!

Men skam den som ger sig; hon tog sig i till slut och doppade sig hela två gånger till och med.  

 

Medan Lizzie stekte sig på stranden gick vi och tog en cache - alldeles intill! Det var knöligt och knaggligt och jag rev mig ordentligt på benet men vi hittade cachen. Hängivna cachare bryr sig inte om sånt som några blodiga repor utefter benen.

På väg hem slog chokladsuget till ordentligt så vi stannade till hos Liotatis och köpte oss varsin bakelse:

Sista kvällen före hemresa åt vi en god middag på favvorestaurangen i grannbyn. Maten var jättebra, som vanligt, och miljön är ju jättefin, också som vanligt.

Vi beställde även doggy-bag så Svante också fick lite fest!


Denhär veckan gör jag gärna om - när som helst!                

 
 
Dina

Dina

28 mars 2012 08:14

Myyysigt!
Hoppas ni blev nöjda med era bakelser, för det blev nämligen inte jag...

http://www.dinasblogg.bloggplatsen.se

Sarah Elise

28 mars 2012 18:53

Jo vi blev väldigt nöjda. Bilden var dedikerad till vissa ...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lyx

Av Sarah Elise - 8 juni 2012 07:02

Hej på er, det var längesen nu. Det beror på att jag suttit och kurat så långt från mänskligheten som möjligt, jag började lukta väldigt illa nu på slutet. Så igår hände det: det nya duschrummet blev klart att börja användas. Vi har toa och dusch...

Av Sarah Elise - 15 maj 2012 08:55

Nu har vi startat projektet; bygga ett ordentligt duschrum.   Vi har rivit innerväggar och innertak och ringt rörmokaren som kom för att se vad vi ville ha gjort. Snabbt blev vi nedstämda när han sa att även golvet måste rivas så att han kan stå...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:34

Det var hektiskt! Allt skulle hinnas med. Hälsa på vänner, uträtta "ärenden" och shoppa lite samt även hinna träffa barn och barnbarn (inte nödvändigtvis skrivna i prioriteringsordning).   Det mesta ställdes på högkant då Alex gräsmatta levererad...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:18

Det är ju drygt 2 veckor sedan vi åkte hit till kalla nord, men på grund av bl a lite bekymmer med internetuppkopplngen har jag ju inte kunnat dela med mig av bilderna på blommorna som vi sa adjö till. De hade vänligheten att slå ut i full blom strax...

Av Sarah Elise - 11 maj 2012 23:04

Ja, inte vad de lovar i alla fall. Som ni ser kan jag ju åtminstone få en uppkoppling som duger till att skriva detta lilla inlägg. Bilder då?? Nä nä! Vet inte riktigt vad jag ska göra för att det hela ska bli bättre. Ringde Telias support idag. Då f...

Ovido - Quiz & Flashcards